Matcha

Co je Matcha Tea?

 

Práškový zelený čaj Matcha je:

• antioxidační elektrárna, která posiluje náladu

• přírodní pomoc při hubnutí

• pH balancer a detoxikační prostředek

• alternativa kávy bez cukru avšak bez pocitu „zneklidnění“       

Přirozeně zvyšuje náladu

Matcha obsahuje L-theanin, což je aminokyselina známá pro relaxaci mysli. Z tohoto důvodu je matcha také známá jako povzbuzovač nálady. Buddhističtí mniši pili matcha, aby si tím pomohli při meditaci, neboť aminokyseliny matcha v kombinaci s kofeinem nabízejí trvalou klidnou bdělost mysli. Aminokyseliny jsou také to, co dává Matcha její charakteristickou chuť. Přispívají k tomu, co je známo jako pátá chuť, nebo-li umami, charakterizovaná bohatým krémovým pocitem v ústech.

.

Jedinečný způsob vnímání čaje v Japonsku

Matcha je prémiový zelený čajový prášek z Japonska používaný k pití jako čaj nebo jako ingredience v receptech. Zatímco ostatní zelené čaje jsou pěstovány po celém světě, Matcha je jedinečná pro Japonsko. Je srdcem japonského způsobu vnímání čaje a již stovky let se slaví v tradičním japonském čajovém ceremoniálu.

Bezkonkurenční výživa

Matcha je proslulá mnoha zdravotními přínosy. Je bohatá na živiny, antioxidanty, vlákniny a chlorofyl. Zdravotní přínosy Matcha přesahují přínosy ostatních zelených čajů, jelikož konzumenti Matcha pohlcují celý list, nejen vařenou vodu. Jedna sklenka Matcha je ekvivalentem 10 sklenic zeleného čaje, pokud jde o nutriční hodnotu a obsah antioxidantů.

Komplexní a přitažlivá chuť Matcha Tea

Chlorofyl a aminokyseliny dávají dohromady svou jedinečnou bohatou chuť, počáteční vegetační, nasládlou chuť a následnou sladkost. Intenzita zkušenosti se srovnává s první chutí hořké čokolády či červeného vína. Když se přidá jako přísada, chuť Matcha se stává jemnější. Přidává chuť a barvu zeleného čaje do vašeho stvoření, ať už je to smoothie, latte, pikantní omáčka nebo pečivo.

ZAHRNUTÉ OBRÁBĚNÉ KULTIVACE

Matcha se pěstuje pouze v Japonsku, kde ji místní zemědělci pěstují tradičními způsoby, od pěstování až po broušení.Stone Ground Premium Grape čajNěkolik týdnů před sklizní na jaře farmáři zakrývají čajové květiny bambusovými rohožemi nebo plachtami a postupně snižují množství slunečního světla, které zasahuje rostliny. Tento krok zvyšuje obsah chlorofylu, který dává listům tmavě zelenou barvu. Po sklizni jsou listy napařeny  a pak sušeny na vzduchu. Dále jsou listy roztříděny do tříd a poté opět odpařeny. V této fázi se listy stávají Tencha, předchůdcem Matcha. Tencha je pak rozemletá a stává se Matcha. Čajová třída Matcha je broušena na kamenném mlýně, aby se dosáhlo jemné práškové struktury, na rozdíl od průmyslových tříd Matcha, které jsou strojově broušeny. Kamenné broušení produkuje speciálně tvarovanou molekulu prášku, která ovlivňuje chuť a pocit v ústech. 

Rozlišovací stupně Matcha

Matcha čaje vyrobené z mladých listů v horní části rostliny vytvářejí čerstvé travnaté sladké ochutnávky misky čaje. Více zralé listy se používají pro míchání nebo přísady. Nejsou tak jemně odklízené a obvykle mají více svíravý chuťový profil. Přečtěte si více v příručce Matcha Buyer’s Guide.

Matcha příprava

Matcha je univerzální a flexibilní. Původně konzumována jako čaj s vodou, matcha je nyní oblíbenou složkou v míchaných nápojích, jako jsou například ranní smoothies, zelené čaje latte a další. Nabízíme pokyny a nápady týkající se pokynů k přípravě Matcha.

Otevírá mysl

Většina z nás v Evropě jsme nováčci v Matcha. Nevyrůstali jsme sledující, jak naše maminky v kuchyni míchaly Matcha v čajové misce. Ale otevřete mysl a vězte, že Matcha je pružná složka, která funguje jako horká, studená, sladká i slaná. Matcha může vyhovovat jakémukoli životnímu stylu, ať už chcete používat tradiční nádobí jako bambusové šlehače nebo moderní šlehače pěny. Nicméně chtít Matcha pít, je ten nejlepší způsob, jak si ji užít. Se 137krát více antioxidantů než vařený zelený čajový sáček, čaj Matcha nabízí obrovskou infuzi antistárnoucích živin v každém doušku (nebo kousnutí.).

Jaké jsou přínosy pro zdraví čaje Matcha?

Jedna porce čaje Matcha obsahuje nutriční ekvivalent 10 šálků obyčejně vařeného zeleného čajeKdyž pijete Matcha, pozřete celý list a tím obdržíte 100% živin listu Prášek zeleného čaje Matcha má 137krát více antioxidantů než běžně vařený zelený čaj. Jeden šálek Matcha = 10 šálků běžně vařeného zeleného čaje, pokud jde o obsah výživy

Mezi jejich mnoho zdravotních výhod, Matcha…

• Je plná antioxidantů včetně silného EGCg

• Zvyšuje metabolismus a spaluje kalorie

• Detoxifikuje účinně a přirozeně

• Uklidňuje mysl a uvolňuje tělo

• Je bohatá na vlákninu, chlorofyl a vitamíny

• Zvyšuje náladu a pomáhá soustředění

• Poskytuje vitamín C, selén, chrom, zinek a hořčík

• Zabraňuje chorobám

• Snižuje hladinu cholesterolu a hladinu cukru v krvi

ANTIOXIDANTNÍ ZDROJ

Jedním z hlavních přínosů čaje Matcha pro zdraví je to, že dodává obrovskou dávku antioxidantů v každém doušku. Podle nejnovějších výzkumů antioxidantů je Matcha „nabitá“ exponenciálně více antioxidanty než jakékoliv jiné “superfood”.

Proč je Matcha lepší než čaj z volných listů?

Každý den bezpočet lidí vyhodí cenné antioxidanty a minerály. Zatímco je to zdánlivě nepředstavitelné, je to přesně to, co se stane, když vaříte šálek zeleného čaje, protože voda může získat jen zlomek potenciálu zelených čajů. Většina zůstává nevyužita, uvězněna v čajových lístcích. Ve skutečnosti je jediný způsob, jak skutečně využít plný potenciál zelených čajů, konzumovat celý list. Ale to neznamená, že musíte začít jíst čajové listy. Nejjednodušším řešením je prostě užít si misku Matcha. Vzhledem k tomu, že Matcha jsou přímo mleté listy čaje, Matcha vám poskytuje silný arzenál vitamínů, minerálů, antioxidantů a aminokyselin tak, jako žádný jiný zelený čaj nemůže. Ve skutečnosti, abychom našli shodu s potenciálem nalezeným v jediné porci Matcha, budete muset vypít alespoň deset šálků vařeného zeleného čaje. Když přichází na pomoc při dosahování a udržení vašeho optimálního zdraví, Matcha nemá sobě rovného.

Proč je čaj Matcha považován za antioxidantovou elektrárnu?

Jedním z největších pojmů v nutriční oblasti, antioxidanty, jsou přirozeně se vyskytující chemické sloučeniny, které zabraňují stárnutí a chronickým chorobám. V dnešní době je ovoce a zelenina chválena pro své antioxidační vlastnosti, což vede k řadě výrobků se všemi druhy výroků o podpoře zdraví. Ale Matcha je v porovnání bezkonkurenční. Matcha je nabitá exponenciálně více antioxidanty podle nejnovějších výzkumů. Při použití testovací metody známé jako ORAC (absorpční kapacita kyslíkových radikálů) odborníci na Tuftsově univerzitě zjistili, že Matcha obsahuje úžasných dvacetkrát více než granátová jablka nebo borůvky. Hodnocení Matcha ORAC je 1573 jednotek na gram, ve srovnání s granátovými jablky 105 jednotek na gram nebo borůvkami 93 jednotek!

Co jsou katechiny zeleného čaje a proč jsou tak důležité v protirakovinové stravě?

Matcha čaj obsahuje jedinečnou silnou třídu antioxidantů známou jako katechiny, které se nenacházejí v jiných potravinách. Konkrétně katechin EGCg (epigallocatechin gallate) poskytuje účinnou pomoc v boji s rakovinou. Nejdůležitější je, že EGCg a jiné katechiny působí proti účinkům volných radikálů, jako jsou znečištění, UV záření, radiace a chemikálie, které mohou vést k poškození buněk a DNA. Vzhledem k tomu, že více než 60% katechinů v Matcha je EGCg, může denní režim Matcha pomoci obnovit a zachovat celkovou pohodu a rovnováhu těla.

Které jedinečné vlastnosti Matcha podporují hubnutí?

Je téměř bez kalorií, Matcha je skvělý doplněk k programu hubnutí tím, že řeší problém z obou stran. Zvyšuje metabolismus a spaluje tuky. Jedna nedávná studie dokonce naznačila, že Matcha může pomoci spálit kalorie až čtyřikrát rychleji. Současně Matcha nezatěžuje tělo. Nezvyšuje krevní tlak ani srdeční frekvenci, takže je bezpečnou alternativou k pochybným rychlým lékům nebo léčivým látkám s vedlejšími účinky. Studie, která se objevila v časopise American Journal of Clinical Nutrition, zjistila, že konzumace zeleného čaje Matcha může zvýšit termogenezi (vlastní míra spalování kalorií) z normálních 8% -10% denní spotřeby energie až na 35% až 43% denní spotřeby energie.

Jak mi pomáhá aminokyselina L-theaninu ke koncentraci a soustředění?

Před více než tisíci lety přišla Matcha do Japonska jako pomůcka k meditačním cvičením. Během dlouhých hodin sezení mniši pili Matcha, aby zůstali ostražití, ale klidní. Moderní věda toto nedávno potvrdila. Matcha je bohatá na L-Theanin, což je vzácná aminokyselina, která skutečně podporuje stav relaxace a pohody tím, že působí na fungování mozku. Zatímco stres může vyvolat beta vlny, vzrušený či rozrušený stav, L-Theanine vytváří alfa vlny, které vedou ke stavu uvolněné bdělosti. A zatímco L-Theanine je běžný ve všech čajích, Matcha obsahuje až pětkrát více této aminokyseliny než běžné černé a zelené čaje. Jako další přínos může L-Theanine pomáhat paměti, učení a schopnosti po celou dobu zabraňovat možným vedlejším účinkům kofeinu, což je přírodní složka zeleného čaje. Proto miska Matcha podporuje koncentraci a jasnost mysli bez jakékoliv nervové energie nalezené v kávě. Vyzkoušejte Matcha jako nabuzení pro odpoledne nebo kdykoliv budete potřebovat vzpruhu. 

ChilliChoco logo černobílé 

ChilliChoco

Lenka Haasová

Hrabyně

IČ: 88133605

Tento web vznikl za podpory KOOBE DESIGN 

 

 

Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu majitele.